Miten johdan esimerkillä?

Johtaminen on vuorovaikutusta ja kommunikointia kaikissa sen muodoissa, se on sanoja, tekoja, osallistumista ja näiden tekemättä jättämistä. Tehtiin tai ei, aina välitetään jokin viesti. Välitetyn viestin tulkinta riippuu vastaanottajasta ja ympäristöstä, jossa johtamisteko tapahtuu. Esimerkkejä omasta toiminnasta syntyy siis koko ajan, halusimme tai emme.

Puhutaan paljon siitä, miten hyvät johtajat ja esimiehet johtavat joukkojaan omalla esimerkillä, ja saavat ihmiset työskentelemään innostuneesti yhteisten tavoitteiden ja päämäärien saavuttamiseksi.

Hyvä johtajuus ja etenkin hyvä esimerkillä johtaminen vaatii hyvää itsetuntemusta sekä kykyä ymmärtää oman persoonan piirteitä vuorovaikutuksessa. Erityisesti sitä miten muut ihmiset ne tulkitsevat. Johtajan ja esimiehen roolissa erityisen tärkeää on tunnistaa, miten oma tiimi tulkitsee käytöstäsi ja esimerkkejäsi. Kuten tiedämme toisinaan hyväksi tarkoitetut eleet tulkitaan syystä taikka toisesta moitteiksi ja päinvastoin.

Hyödynnä persoonallisuusanalyysia johtamisessasi

Paras tapa tutustua omaan persoonaan on hyödyntää jotakin persoonallisuusanalyysia, esimerkiksi henkilökohtaista DiSC-analyysia, joka auttaa tunnistamaan oman vuorovaikutustyylin sekä erottamaan sen muista tiimin jäsenistä.

Nopein tapa on toki pyytää palautetta omalta tiimiltä, joskin se saattaa olla myös se kivuliain ja siten vaikeuttaa omien vuorovaikutustaitojen kehittämistä. DiSC-analyysin avulla palautteen vastaanottaminen ja käsittely on usein helpompaa, koska vuorovaikutustyyleistä voidaan puhua neutraalisti asioina ja verrata tiimiläisten vuorovaikutustyylejä keskenään.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää!